Polimerwlokna » Betonowa podłoga » Sprzęt do jastrychu półsuchego

Półsuchy jastrych podłogowy to innowacyjna niemiecka technologia, która umożliwiła ułożenie płaskiej, trwałej podłogi w możliwie najkrótszym czasie.

Jaką technikę stosuje się do półsuchego jastrychu podłogowego?

Budowniczowie gwarantują w swojej pracy nowoczesne niemieckie i włoskie urządzenia do półsuchego jastrychu podłogowego znanych marek, takich jak Putzmeister, MixMan, Lomar i Kreber.

Wyrównanie podłogi zgodnie z tą technologią odbywa się w sposób zmechanizowany, który obejmuje użycie następującego zestawu narzędzi:

  • Sprężarka Powietrza (Pompa roztworu);
  • wąż do zaprawy;
  • maszyna do fugowania;
  • Milling system (wibrator)
  • wygaszacz do rozprowadzania zaprawy;
  • zasady dystrybucji roztworu w płaszczyźnie;
  • niwelator laserowy do pomiarów.

Sprężarka powietrza to wielofunkcyjna maszyna, która jest tandemem miksera i pompy. To urządzenie jest odpowiedzialne za przygotowanie roztworu i jego dostarczenie do miejsca wykonania jastrychu. Zastosowanie dmuchawy pozwala zapomnieć o problemie ciągnięcia ciężkich worków z suchą mieszanką budowlaną po wysokich schodach wieżowców. Wszystko stało się o wiele prostsze: sprężarka powietrza dostarcza gotowe rozwiązanie do wysokości 30-piętrowego domu za pomocą specjalnych wysokociśnieniowych rękawów

Aby zapewnić jak najbardziej płaską powierzchnię podłogi, nasi specjaliści używają obrotowych niwelatorów laserowych renomowanego na całym świecie producenta BOSCH i Hilti. Za pomocą tak precyzyjnego sprzętu bardzo łatwo jest kontrolować proces układania zaprawy, ponieważ błąd tego urządzenia jest bardzo niski.

Aby naprawić uzyskany wynik, używamy kielni. Za jego pomocą możesz skutecznie usunąć małe nierówności na ułożonej powierzchni. Zaprawa do jastrychu półsuchego uszczelnia powierzchnię, pomaga wyeliminować drobne ubytki i zlewy w nowej podłodze.

Zastosowanie powyższego sprzętu pozwala uzyskać idealnie płaską powierzchnię, na której można położyć dowolną wykładzinę podłogową.

Click to rate this post!
[Average: 0]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *